logo
Kom Bij Ons
KBO De Goede Herder                                                                       Secretaris: Ton Brenders
Verenigingsgebouw:                                                                                         Tel.: 06-29487101
Isidorusstraat 6, Tilburg                                                               Email: ton.brenders@home.nl
Tel.: 013-4672871                                                                  BANK NL52 RABO 0357 5792 40
www.goedeherderzaal.nl                                                                                      K.v.K. 18074057

 

Nieuwsbrief mei 2022

 

Beste leden van KBO De Goede Herder,

Ook zo genoten van het heerlijke weer met de Paasdagen én de dagen die daarop volgden? Hopelijk de voorbode van een lekkere lange warme zomer. De coronatijd met al zijn beperkingen lijkt al weer lang geleden.

Samen eten

In mei natuurlijk weer “samen eten” en wel op donderdag de 19e. Zaal open vanaf 17.00 uur

Jullie kunnen je hiervoor inschrijven vanaf maandag 2 mei, 13.00 uur. En vervolgens elke vrijdag- en maandag van 13.00 uur tot 14.00 uur, tot uiterlijk 16 mei.
Kosten 14,00 per lid. Niet-leden betalen € 16,50.
Je kunt voor deze activiteit eventueel gebruik maken van de “meedoenregeling”.

Voorgerecht:
Aspergesoep of romige tomatensoep

Hoofdgerecht:
Mixed grill met stroganoffsaus
Aardappel duchesses
Franse boontjes

Dessert:
Aardbeienbavarois met slagroom

Overlijden Corry Brenders

Corry is na een kort ziekbed op zondag 3 april op 67-jarige leeftijd overleden. Zij was niet alleen lid maar ook al geruime tijd één van onze gewaardeerde gastdames. Onder grote belangstelling is van haar op zaterdag 9 april afscheid genomen. Wij wensen, Ton, haar kinderen en kleinkinderen veel sterkte met het verwerken van dit verlies. Corry was de echtgenote van Ton Brenders, secretaris van onze afdeling.

Voorjaarsreis 2022

We hebben jullie al een paar keer laten weten dat we op woensdag 15 juni a.s. onze voorjaarsreis hebben gepland. De vier sluizentocht naar Maastricht! Hieronder lezen jullie meer informatie daarover.
Vanaf maandag 2 mei kun je, tegen betaling van € 45,00 inschrijven voor deze reis. Vervolgens elke vrijdag- en maandagmiddag van 13 tot 14 uur, tot en met uiterlijk vrijdag 10 juni. Ook niet-leden (introducees) kunnen zich inschrijven, ze betalen € 12,50 meer, maar komen op een wachtlijst wanneer de bus volgeboekt is. Mocht het maximum van 60 al eerder worden bereikt, dan komt u op de reservelijst. Ook hier kan gebruik worden gemaakt van de “meedoenregeling”.
Het maximaal aantal leden wat zich in kan schrijven is 60 (vol is vol).

Vertrek Woensdag 15 juni 8.30 uur, Petrus Canisiusstraat. Aanwezig 08.15 uur.

4-SLUIZENTOCHT MAASTRICHT.

Rond de klok van 08.30 uur vertrekken we naar Maastricht. Hier scheept u in voor een 4 uur durende boottocht vanaf de Maas, om via de sluis van Bosscherveld op de Zuid-Willemsvaart te komen. We volgen dit oude kanaal uit 1825 (het lijkt wel een wandelpad in het bos) om bij de sluis van Neerharen 9 meter omhoog geschut te worden en herhalen dat nog eens in de sluis van Lanaken. Dan komen we op het grote Albertkanaal, en kunt u zien hoe de kanaalgravers zich een weg hebben gebaand door de heuvels en mergel, aan beide zijden van het schip rijzen de wanden soms wel 60 meter hoog op uit het water. In de sluis van Ternaaien wordt u weer 15 meter omlaag geschud om weer op de Maas te komen en zo langs de hellingen van de St, Pietersberg op Maastricht af te stevenen.
U wordt ontvangen op de boot met koffie en Limburgse vlaai en rond het middaguur wordt er een koffietafel geserveerd (met uiteraard een heerlijke kroket). Na de boottocht heeft u nog even de tijd om Maastricht te bezoeken. Hierna rijden we weer richting Brabant om deze dagtocht af te sluiten met een heerlijk diner. Deze dagtocht is inclusief 2 x koffie met vlaai, 4 uur durende boottocht, koffietafel, diner en vervoer per luxe touringcar. Excl. consumpties bij het diner.
Omstreeks 21.30 uur zijn we weer thuis.

Tot slot

In mei is de bingo op dinsdagmiddag de 10e.
Op alle donderdagmiddagen van 14.00 uur tot 16.00 uur uiteraard weer jeu de boules. Bij wat minder weer ligt de koersbalmat binnen te wachten. Ook is het mogelijk om tijdens deze uren een partijtje te biljarten.

Ook onze biljarters hebben onlangs hun ALV gehouden. Een van de belangrijkste uitkomsten daarvan is de samenstelling van een nieuwe biljart-commissie; Geert Govers (voorzitter), Josh van den Bongaardt (secretaris) en Hennie van Dun (competitieleider). Mannen, succes!

De volgende ONS, het juninummer, komt uit op maandag 23 mei. Uiterlijk in die week wordt deze bezorgd.

Deze nieuwsbrief is ook terug te lezen op de site van www.goedeherderzaal.nl.  Onder het kopje van KBO kun je kiezen voor “nieuwsbrief” of “archief nieuwsbrieven”.

Het blad ONS is ook digitaal beschikbaar via de site: https://www.kbo-brabant.nl/ons-magazine/
Bestuur KBO De Goede Herder