logo
Kom Bij Ons
KBO De Goede Herder                                                                       Secretaris: Ton Brenders
Verenigingsgebouw:                                                                                         Tel.: 06-29487101
Isidorusstraat 6, Tilburg                                                               Email: ton.brenders@home.nl
Tel.: 013-4672871                                                                  BANK NL52 RABO 0357 5792 40
www.goedeherderzaal.nl                                                                                      K.v.K. 18074057

 

Nieuwsbrief juni 2022

Beste leden van KBO De Goede Herder,

In de vorige nieuwsbrief schreven we dat de Paasdagen ons heerlijk weer hadden bezorgd, en dat dat maar de voorbode moest zijn van langdurig prachtig voorjaarsweer. En dat is het geworden! De natuur is weer op z’n mooist, alles is weer vers groen. En het belangrijkste, wij lopen weer in onze zomerkleding.

Samen eten

Uiteraard in juni weer Samen Eten. Niet op de gebruikelijke 3e donderdag van de maand, maar een weekje later. Dit i.v.m. de geplande voorjaarsreis van 15 juni.
Deze activiteit is dus op donderdag 23 juni!

Jullie kunnen je hiervoor inschrijven vanaf woensdag 8 juni, 13.00 uur. En vervolgens elke vrijdag- en maandag van 13.00 uur tot 14.00 uur, tot uiterlijk 20 juni.
Kosten 14,00 per lid. Niet-leden betalen € 16,50.
Je kunt voor deze activiteit eventueel gebruik maken van de “meedoenregeling”.

In zijn algemeenheid geldt voor deze activiteit, dat annuleren mogelijk is. Maar dat kan uiterlijk tot de maandag voorafgaand aan het samen eten, tot 14 uur.

Voorgerecht:
Pasteitje van gevogelte en champignons
Hoofdgerecht:
Hors d’oeuvre vis én vlees, op bord, per persoon, met stokbrood en kruidenboter.
Dessert:
Aardbeienijs met aardbeien en slagroom.

Energietoeslag

Mocht u ervoor in aanmerking komen, dan bent u zo goed als zeker daar al voor benaderd door de gemeente. Deze tegemoetkoming van maximaal € 800 krijgen de mensen die daarvoor in aanmerking komen ter compensatie voor de fors gestegen energiekosten. Deze regels variëren per gemeente. De gemeente Tilburg hanteert (bijna) dezelfde regels die ook van toepassing zijn op de zogenaamde “meedoenregeling”.
Mocht u twijfelen, kijk dan op https://www.tilburg.nl/inwoners/laag-inkomen/energietoeslag/
Ook mag u een van de bestuursleden van onze afdeling daarop aanspreken om u verder op weg te helpen.

Beschikbaarheid zaaltje

De hele zomer blijft het zaaltje gewoon geopend, op een enkele uitzondering na:

Donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag), maandag 6 juni (2e Pinksterdag) én woensdag 15 juni (voorjaarsreis), dan zijn we gesloten.

Voorjaarsreis 2022

Wat een overweldigende belangstelling is er voor onze geplande voorjaarsreis. Het is ons gelukt om een grotere bus te regelen, waardoor alle 66 leden die zich hebben aangemeld mee kunnen.
U kunt zich nog wel aanmelden, maar u komt dan op de reservelijst. Het is namelijk altijd nog mogelijk dat leden die zich in hebben laten inschrijven, om redenen, toch afzien van deze reis.
Enkele belangrijke zaken die goed zijn om te weten:
We vertrekken woensdagmorgen 15 juni om 08.30 uur. Graag om 08.15 uur aanwezig, verzamelen op de hoek van Petrus Canisiusstraat / Postelse Hoeflaan. Terug in Tilburg ca 21.30 uur.
Annuleren kan kosteloos tot 13 juni bij een van de bestuursleden. Mocht u onverhoopt toch verhinderd zijn na 13 juni laat het ons weten op 0610899081. Dit nummer kunt u ook tijdens de reis gebruiken indien noodzakelijk.
Wij hebben een collectieve reisverzekering voor u afgesloten, net zoals de voorgaande reisjes.     

Tot slot

In juni is de bingo op dinsdagmiddag de 14e. Kom ook een keer meespelen, het gaat niet alleen om de bingo maar vooral om samen een gezellige middag te hebben.

Op alle donderdagmiddagen van 14.00 uur tot 16.00 uur uiteraard weer jeu de boules. Bij wat minder weer ligt de koersbalmat binnen te wachten. We zouden het leuk vinden om nog meer leden te verwelkomen op de donderdagmiddagen, je hoeft er absoluut niet voor geoefend te zijn. Eén ding garanderen we u wel, u beleeft steeds een paar lollige uurtjes.
Ook is het mogelijk om tijdens deze uren een partijtje te biljarten.

De volgende ONS, het juli/augustus nummer, komt uit op maandag 27 juni. Uiterlijk in die week wordt deze bij u bezorgd.

Deze nieuwsbrief is ook terug te lezen op de site van www.goedeherderzaal.nl.  Onder het kopje van KBO kun je kiezen voor “nieuwsbrief” of “archief nieuwsbrieven”.
Het blad ONS is ook digitaal beschikbaar via de site: https://www.kbo-brabant.nl/ons-magazine/

 

Bestuur KBO De Goede Herder