logo
Kom Bij Ons
KBO De Goede Herder                                                                       Secretaris: Ton Brenders
Verenigingsgebouw:                                                                                         Tel.: 06-29487101
Isidorusstraat 6, Tilburg                                                               Email: ton.brenders@home.nl
Tel.: 013-4672871                                                                  BANK NL52 RABO 0357 5792 40
www.goedeherderzaal.nl                                                                                      K.v.K. 18074057

 

Nieuwsbrief december 2021/januari 2022

Beste leden van KBO De Goede Herder,

Jammer, jammer, jammer. We dachten dat we alle ellende achter ons hadden. Maar we worden weer opnieuw geconfronteerd met maatregelen. We kunnen er eindeloos over discussiëren, het advies is duidelijk. Houd je er aan mensen! In deze nieuwsbrief weer uitnodigingen voor activiteiten. Hopelijk uitvoerbaar. Wij als bestuur houden alert de regels en wijzigingen daarop, dagelijks, in de gaten. Maar mocht het allemaal kunnen, wees welkom. En vergeet nooit je QR-code als bewijs voor vaccinatie mee te nemen. Wij controleren daar namelijk op!

ONS

De ONS is hét clubblad van de KBO. Door omstandigheden is KBO Brabant niet meer in staat om elf volwaardige edities van de ONS uit te brengen. Dat wordt vanaf volgend jaar met één verminderd. We waren al gewend om eind juni een dubbelnummer te ontvangen (juli/augustus). Eind januari ontvangen jullie januari/februari. Volgende maand dus geen uitgave. Dit betekent dus ook, dat dit dus de laatste nieuwsbrief is die jullie dit jaar ontvangen.

Kerstbijeenkomst

In de vorige nieuwsbrief hebben we jullie laten weten dat we ook dit jaar weer een Kerstbijeenkomst organiseren. En dat doen we op donderdagmiddag 16 december vanaf 14 uur. De zaal is open vanaf 13.30 uur. Gezien de omstandigheden willen we maximaal 60 mensen toelaten. Op 3 december staat de volgende persconferentie gepland. Mogelijk dat die van invloed is op de huidige regels.  Daarom geven we jullie pas vanaf maandagmiddag 6 december 13.00 uur de gelegenheid om in te schrijven. En dit zoals gebruikelijk daarna op de volgende vrijdag en maandag, tot 13 december. Maar vol is vol.
De kosten zijn € 5,00 en worden pas geïnd op donderdagmiddag de 16e. Graag gepast betalen!

Nieuwjaarsborrel

Ook weer onze traditionele nieuwjaarsborrel. Na het gebruikelijke kopje koffie en thee met iets lekkers bij ontvangst, een lekker glaasje en hapje daarna. De inloop is vrij op dinsdagmiddag 4 januari vanaf 14.00 uur. Dus inschrijven is niet noodzakelijk. Alles is natuurlijk afhankelijk van de Corona-regels.

Uitslag Rabo Clubsupport

Aan onze oproep om deel te nemen aan de Rabo Clubsupport is door een flink aantal mensen gehoor gegeven.  De opbrengst dit jaar is € 294,17. En daar kunnen we weer leuke dingen van doen of organiseren. Dank voor uw stem en medewerking!

 

Frans de Groot

Regelmatig ontvallen ons leden. Daar maken wij geen melding van in deze nieuwsbrief. Uiteraard herdenken we die wel tijdens onze jaarlijkse ledenvergadering. Een uitzondering maken we nu voor ons oudste lid Frans de Groot. Hij is vorige week op de respectabele leeftijd van 102 jaar rustig ingeslapen.

Samen eten

Doordat we al een Kerstbijeenkomst hebben volgende maand en vervolgens de feestdagen is er net zoals in voorgaande jaren geen Samen Eten in december.

Het Samen Eten is en was wel weer een succes. Dat blijkt elke maand uit het aantal inschrijvingen.
Om redenen vindt die niet meer plaats op de laatste donderdag van de maand, maar gaan we die vanaf 2022 steeds plannen op de derde donderdagavond van de maand.

Zoals jullie hebben kunnen lezen is er volgende maand geen nieuwsbrief en laten wij jullie dus nu al weten wat het menu is voor de derde donderdag van de maand in januari. Dus 20 januari.
Zaal open vanaf 17 uur. Aanvang uiterlijk 17.30 uur!
Jullie kunnen je hiervoor, voor het eerst pas inschrijven, vanaf vrijdag 7 januari, 13.00 uur. En vervolgens elke maandag- en vrijdagmiddag tot uiterlijk 17 januari. Kosten 13,50. Je kunt ook voor deze activiteit gebruik maken van de “meedoenregeling”.

Voorgerecht: Indische tomatensoep met kipreepjes.
Hoofdgerecht: Babi saté, Foe Yong Hai, Babi ketjap, en gebakken nasi.
Toetje: Banaan met ijs en chocoladesaus.

Tot slot

Vanwege de feestdagen zijn we op vrijdagmiddag 24 en 31 december om uiterlijk 16.00 uur gesloten.
De zondagen 26 december en ook 2 januari is het zaaltje de hele middag gesloten.

Dinsdag 18 t/m zondag 23 januari is er weer een Senioren Expo in Eindhoven.
Normaal is de toegangsprijs € 10,- maar op vertoon van de KBO-pas krijgt men een korting van € 4,-. Het bestuur beschikt over en aantal vrijkaarten. Wie het eerste komt ….

Nogmaals, we gaan er nog steeds vanuit dat iedereen die het zaaltje bezoekt voldoende gevaccineerd is, zijn verantwoordelijkheid neemt, en altijd als bewijs de QR-code bij zich heeft ter controle.

Zoals u al eerder in deze nieuwsbrief hebt kunnen lezen is dit de laatste nieuwsbrief van dit jaar. Daarom wensen wij u alvast een gezellige decembermaand met fijne feestdagen.

De volgende ONS, het januari- februarinummer, komt uit op maandag 24 januari. Uiterlijk in die week wordt deze dus bezorgd.

Deze nieuwsbrief is ook terug te lezen op de site van www.goedeherderzaal.nl.  Onder het kopje van KBO kun je kiezen voor “nieuwsbrief” of “archief nieuwsbrieven”.
Het blad ONS is ook digitaal beschikbaar via de site: https://www.kbo-brabant.nl/ons-magazine/

Bestuur KBO De Goede Herder