logo
Kom Bij Ons
KBO De Goede Herder                                                                       Secretaris: Ton Brenders
Verenigingsgebouw:                                                                                         Tel.: 06-29487101
Isidorusstraat 6, Tilburg                                                               Email: ton.brenders@home.nl
Tel.: 013-4672871                                                                  BANK NL52 RABO 0357 5792 40
www.goedeherderzaal.nl                                                                                      K.v.K. 18074057

 

Nieuwsbrief april 2022

 

Beste leden van KBO De Goede Herder,

Na het loslaten van alle regels en richtlijnen waar we ons aan te houden hadden de afgelopen jaren werden we vervolgens getrakteerd op prachtig lenteweer de afgelopen week.  Heerlijk na die vervelende tijd. Op naar de zomer.

ALV

De Algemene Leden Vergadering op donderdag 10 maart werd door zo’n 60 leden bezocht. En dat hebben we als bestuur bijzonder op prijs gesteld. In dit overleg hebben we ons verantwoord over het vorige jaar.  En dit alles onder het genot van een drankje en een hapje, in een fijne sfeer.

Enkele zaken willen we in deze nieuwsbrief met jullie delen;

Ons ledental blijft vrij stabiel tussen de 160 en 170. Van afname is geen sprake, in tegenstelling tot andere afdelingen in Tilburg e.o.

Ook blijft onze financiële situatie onverminderd goed. Daarom hebben we besloten, met instemming van de aanwezige leden, om de contributie voor volgend jaar, dus 2023, niet te verhogen.

Wel gaat de prijs van het “samen eten” vanaf mei met twee kwartjes omhoog. Deze activiteit is niet meer kostendekkend, en dat was en blijft wel ons uitgangspunt.

We lieten jullie al weten dat het voorjaarsreisje gepland is op woensdag 15 juni. Een tipje van de sluier….. het wordt de vier sluizentocht over de Maas in de omgeving van Maastricht. Uitgebreide informatie in de nieuwsbrief van volgende maand, en er wordt dan natuurlijk ook aangegeven hoe en wanneer je je in kunt schrijven.

Aan het eind van deze vergadering werden alle vrijwilligers bedankt. Zonder hun was het voor ons als bestuur onmogelijk om onze afdeling draaiende te houden. Uiteraard werden vooral de  gastdames, volgens goed gebruik,  bedankt met een bloemetje vanwege hun inzet.

Samen eten

Het aantal leden wat hieraan deelneemt wordt maandelijks meer en meer. Ook deze maand was dat weer. Niet alleen door de steeds gezellige sfeer, maar vooral natuurlijk wat onze kok, Jurgen, ons voorschotelt.

In april wederom “samen eten” op donderdag de 21e.

Jullie kunnen je hiervoor inschrijven vanaf maandag 4 april, 13.00 uur. En vervolgens elke vrijdag- en maandag van 13.00 uur tot 14.00 uur, tot uiterlijk 18 april.

Kosten 13,50 per lid. Niet-leden betalen € 16,00.
Je kunt voor deze activiteit eventueel gebruik maken van de “meedoenregeling”.

Vanwege jullie reacties enkele maanden geleden, opnieuw het “wereldberoemde” stoofvlees van Jurgen op het menu.

Voorgerecht:
Kippensoep – stokbrood

Hoofdgerecht:
Frites -Stoofvlees – Salade

Dessert:
Gemengd fruit met slagroom.

 

Tot slot

In april is de bingo op dinsdagmiddag 12 april.

De donkere maanden liggen achter ons. In het afgelopen weekend is de klok ook al weer verzet. Zoals gebruikelijk is het zaaltje vanaf nu op de zondagmiddag niet meer geopend voor onze leden.

De volgende ONS, het meinummer, komt uit op maandag 25 april. Uiterlijk in die week wordt deze dus bezorgd.

Deze nieuwsbrief is ook terug te lezen op de site van www.goedeherderzaal.nl.  Onder het kopje van KBO kun je kiezen voor “nieuwsbrief” of “archief nieuwsbrieven”.
Het blad ONS is ook digitaal beschikbaar via de site: https://www.kbo-brabant.nl/ons-magazine/

 

Bestuur KBO De Goede Herder